Rólunk

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Intézményünkben alapfokú művészetoktatás, ismertebb nevén zeneiskolai oktatás is működik az alábbi tanszakokon: brácsa, csembaló, ének, fagott, furulya, fuvola, gitár, gordon, gordonka, harsona, hárfa, hegedű, klarinét, kürt, oboa, orgona, szaxofon, szolfézs-zeneelmélet, trombita, tuba, ütő, zeneszerzés, zongora.

Az alapfokú képzésben nagyrészt a középiskolában is tanító művésztanárok vesznek részt, akik a főtárgyi órák mellett a közösségi zenélés szépségére és örömére is tanítják a növendékeket a kamarazene ill. a vonószenekari foglalkozások alakalmával.
Zeneiskolánk a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének egyik gyakorlóiskolájaként a zenetanárok új generációjának képzésében is intenzíven részt vesz.

Jelentkezés, meghallgatás és beiratkozás minden tanév végén esedékes előre meghirdetett időpontban, amelyet honlapunk Aktuális menüpontjában is közzéteszünk.
A zenetanulás – mint általában – nálunk is az ún. előképző elvégzésével kezdődik, amely mellett egyéni elbírálás alapján már lehetőség van a hangszeres tanulmányok megkezdésére is. Megfelelő előképzettséggel rendelkező ill. felső tagozatos vagy ennél idősebb kezdő növendékek közvetlenül első osztályban kezdhetik meg tanulmányaikat.

A hangszeres vagy énekes főtárgyi tanulmányok mellett a növendékeknek hetente két óra kötelezőtárgyi foglalkozáson kell résztvenniük. Ez a kötelezőtágy az első négy évfolyamon szolfézs, amely helyett a későbbiekben választható zenekar, kórus, zeneirodalom, zeneelmélet (összhangzattan) ill. egyéni elbírálás alapján második hangszer vagy kamarazene is. Képzési rendszerünk egyik sajátossága, hogy a tizen- és huszonéves kezdők számára külön az ő korosztályukra specializálódott csoportban és tananyaggal tanítjuk a szolfézst.

Más zeneiskolákból átjelentkező növendékek korábbi tanulmányaik beszámításával a soron következő évfolyamon folytathatják nálunk tanulmányaikat.

További információkért kérjük írjon a

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. E-mailcímre.

Csoportos órákkal (szolfézs, zeneirodalom, zeneelmélet stb.) kapcsolatos információk:
Nikodém Géza,
T: 20/484-20-86

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.