Szakközépiskola2011_12

Szakmai nap a klarinétoktatásról

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 18 - Miközben iskolánk kórusai a Zsinagógában öregbítették iskolánk hírnevét, intézményünk falai között a klarinétoktatásról szóló szakmai nap eseményei zajlottak: Szabó-Rajczi Katalin és dr. Szabó András tartottak kívülálló számára is izgalmas bemutató órákat. A nap fénypontja a záróhangverseny volt, melyen a kollégák együtt zenéltek növendékeikkel. Köszönjük minden résztvevőnek a szép és tartalmas napot!

 

Éneklő Ifjúság Kórustalálkozó

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 18 - Fényes eredménnyel zárult iskolánk kórusa számára a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győri Művészeti Fesztiválközpont által szervezett Éneklő Ifjúság Kórustalálkozó. A Richter János Vegyeskar arany minősítést kapott és elnyerte az Év kórusa címet. Gratulálunk minden növendékünknek és a kórusvezető kollégának: Molnár Gabriellának, aki karnagyi munkájáért külön elismerést kapott!


 

Klasszikus hagyomány és korszerűség

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 13-15 - Nagy érdeklődés mellett zajlottak a XXI. Éneklő Ifjúság Kodály Zoltán tiszteletére rendezett szakmai napok és koncertek programjai. A rendezvény, melynek iskolánk adott otthont, fővédnöke Szőnyi Erzsébet, Kossuth-díjas zeneszerző, gondozója Sipos Tamásné, győri ének-zenetanár, szaktanácsadó, szervezője és művészeti vezetője Hraschek Katalin, a KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának vezetője, Vadász Ágnes, a KÓTA főtitkára és Farkas Tünde, a KÓTA munkatársa volt. A bemutató órákat, foglalkozásokat (Farnadi Tamara, Jusztinné Ládi Etelka, Etseyatse Andrea, Haui Lóránt, Reményi Attila) izgalmas előadások (Prof. Szőnyi Erzsébet, Barsi Ernő, dr. Lakner Tamás) és beszélgetések, viták tarkították. Mindhárom nap hangversennyel zárult, közülük is kiemelkedik a szombat esti ünnepi hangverseny a Zsinagógában, melynek záródarabja Kodály Zoltán - Berzsenyi Dániel A magyarokhoz c. kánonja volt Katona Tibor vezényletével. Köszönet minden résztvevőnek és szervezőnek!

 

Saxtravaganza

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 11 - A Konservatorium Wien Privatuniversität szaxofonosai adtak hangversenyt a Konziban. Közreműködött: Szőke Noémi, Kristina Serazin, Janez Ursej és Seleljo Erzsébet, iskolánk szaxofontanára. Zongorán kísért Seleljo Irén zongoraművész. Gratulálunk minden szereplőnek!

 

Szakmai nap

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 3 - Nagy érdeklődés kísérte a tanév első szakmai napját, melyet Cho Insu, a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Kara főiskolai docense vezetett.


 

Budapesti Tavaszi Fesztivál

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Március 18 – A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül szervezték meg az Ütős Napot, ahol olyan világsztárok mellett, mint  Chick Corea, Gary Burton, Kocsis Zoltán és az Amadinda ütőegyüttes, iskolánk ütős kamaracsoportjai is felléptek. Papp Balázs és Baross Gábor irányításával növendékeink örömmel tettek eleget a rangos és megtisztelő felkérésnek. A Művészetek Palotájában zajlott nagysikerű koncerten, ahol Eckhard Kopetzki: Danzo Cabasa,  Burkali Teodor:  Elan és San Jose művei hangzottak el, a következő növendékek vettek részt: Szabó Hajnalka, Józsa Bálint, Kovács Ádám, Lődi Bence, Májer Dániel és Marek Róbert. Köszönjük iskolánk jó hírnevének öregbítését!

 

Jubileumi hangverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Március 23 - A Győri Liszt Ferenc Kórus megalakulásának 60. évfordulója tiszteletére tartott jubileumi koncerten a Richter Vegyeskara is szerepelt Kodály Mátrai képek című remekművében. Orgonán közreműködött Cziglényi László, iskolánk egykori igazgatója, szólót énekelt Gál Katalin és Hontvári Gábor. Vezényelt Molnár Gabriella, a Konzi volt diákja és jelenlegi tanára. Köszönet minden szereplőnek a szép élményért!

 

Emlékezés március 15-re

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Március 14 - A 10. évfolyam műsorával emlékeztünk iskolánkban 1848 hőseire. Köszönet érte minden szereplőnek, valamint a felkészítő tanároknak: Mesterházi Ildikó osztályfőnöknek és Gödölle Péterné Gyöngyi néninek!

 

Az utolsó romantikus zeneszerző emlékére

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Március 7 - Még a karzat is zsúfolásig megtelt a Győr Symphonic Band koncertjén, melyet Hidas Frigyes emlékének szenteltek a Zsinagógában. A zeneszerzőre Szabó Ferenc, az együttes vezetője és dr. Marosi László, a Közép-Floridai Egyetem (USA) Zenekari Tanszékének igazgatója emlékezett. Az est szólistái Szépszabó Krisztián, a Győri Filharmonikus Zenekar harsonaművésze, Molnár Gergely, Lővey Márk, Vörös Ádám, Tóth Anita, Papp István, Buborék Károly és Köteles Anita, a SZIE VTZI hallgatói voltak.

 

Megyei Nyelvi Verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Március 3 - A Pálffy Miklós Szakképző Iskola által rendezett Megyei Nyelvi Versenyen Gonda Kitti 2. helyezést ért el. Szeretettel gratulálunk neki és felkészítő tanárának: Markóné Rábai Gizellának!

 

3. oldal / 5

«ElsőElőző12345KövetkezőUtolsó»