Szakközépiskola2012_13

Országos Szakmai Verseny a győri Speciális Szakiskolában

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 18 - Üde színfoltja volt a verseny megnyitóján és díjátadó gáláján tanulóink szereplése. Köszönet a rézfúvós kvintettnek (Lővei Márk, Willmek Zoltán, Pőcz Ákos, Vasvári Tamás, Kiss Tamás) és a hárfa-fuvola duónak (Halaj Vanda, Horváth Laura), valamint felkészítő tanáraiknak: Horváth Lászlónak és Bélyei Adélnak, hogy mindenki számára felejthetetlenné tették ezt az eseményt!

 

Éneklő Ifjúság Kórustalálkozó

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 17 - Iskolánk Richter János Vegyeskara idén is méltán minősült Arany diplomával és kapott Országos dicséretet. Sok szeretettel gratulálunk minden szereplőnek és a kórusvezetőnek: Molnár Gabriellának, valamint Orvos Krisztinának, aki zongorán közreműködött. Meg kell említsük azon kollégák nevét, akiknek a kórusa szintén Arany diplomával minősült, és hajdan iskolánk növendékei voltak: Balogh Eszter, Gyökér Krisztina, Ney Andrea és Iván Gabriella. Köszönjük, hogy tovább öregbítették iskolánk hírnevét!

Bővebben: Éneklő Ifjúság Kórustalálkozó

 

Április 10 - Szakmai nap

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Hogyan viszonyul egymáshoz a zene elmélete és az előadás gyakorlata? címmel szakmai napot szervezett iskolánk, melynek vendége Ittzés Gergely Liszt-díjas fuvolaművész, a SZIE Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének egyetemi tanára volt. A szakmai nap programjában szerepelt előadás és beszélgetés az elmélettanítás és a hangszeres oktatás viszonyáról, fuvolás növendékekkel való foglalkozás, nyilvános kamaraóra és műhelymunka, valamint Ittzés Gergely hangversenye, melyen közreműködött Jelenik Krisztián (fuvola) és Vitályos Balázs (zongora). Köszönet minden szervezőnek és szereplőnek a remek napért!

 

Országos Gitárverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Március 25 - A Vácon megrendezett Országos Gitárversenyen Pusztai Gábor 2. helyezést ért el (1. helyet nem adtak ki!). Szeretettel gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Erdő Schaffer Ritának!

 

IX. Országos Fuvolaverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 8 - Horváth Laura, a Debrecenben megrendezett IX. Országos Fuvolaversenyen különdíjat kapott a XX. századi mű előadásáért. Felkészítő tanára Jelenik Krisztián, zongorakísérője Csaby Csaba volt. Szeretettel gratulálunk mindhármuknak!

 

Nemzetközi Ütős Fesztivál

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 6 - Ha tavasz, akkor Ütős Fesztivál. A megnyitón az iskolánk növendékeivel kiegészült Győri Ütőegyüttes óriási sikert aratott. Szeretettel gratulálunk!

 

Közös koncert és táncház

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 4 - A kolozsvári Zenelíceum most viszonozta iskolánk 2010 októberében náluk tett látogatását. Gazdag programmal fogadtuk a vendégeket: győri városnézés, élményfürdő, Pannonhalma, ám a koronát a közös koncert és táncház tette fel a második nap végén. A vendégkórus előadásában Praetorius, Sigismund Toduta, St. Mokranjac, Karai és Ligeti György egy-egy műve hangzott el, míg a mi kórusunk J. W. Hobbs, M. Stadler és Gyöngyösi Levente szerzeményeivel örvendeztette meg a közönséget, a közös nagykórus pedig Palestrina, Hostia, Bach és Kodály műveit adta elő. Vezényelt Kállay Tünde és Molnár Gabriella, zongorán kísért Orvos Krisztina és Molnár Gabriella. Este táncházban múlatták az időt vendégek és házigazdák, a talpalávalót iskolánk volt növendékei: Bősze Tamás Jean-Pierre, Kecskés Tamás és Sára Csobán húzták, fújták, ütötték. Köszönet mindenkinek, aki részt vett az előkészületekben és a programokon, ezzel is öregbítve iskolánk jó hírét.

 

XIII. Országos Richter János Klarinétverseny és V. Országos Szaxofonverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Március 22-24 - Iskolánk rendezte meg a XIII. Országos Richter János Klarinétversenyt és V. Országos Szaxofonversenyt. Az öttagú zsűri szerint színvonalas verseny volt, elmondásuk alapján mindegyikük remekül érezte magát. Szaxofon kategóriában növendékünk, Csejtei Tamás 3. helyezést ért el. Felkészítő tanára Seleljo Erzsébet, zongorán Kiss Szabó Viktória kísérte. Gratulálunk! Szintén gratuláció illeti az összes helyezettet, résztvevő növendéket, tanárt és korrepetítort, hisz egy országos versenyre való felkészülés hatalmas munkát és kitartást igényel! Köszönet az összes kollégánknak és diákunknak, akik a verseny lebonyolításában segítettek. Nélkülük ez nem jöhetett volna létre!

 

Szakmai nap

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Iskolánk 2013. április 10-én szakmai napot szervez

Hogyan viszonyul egymáshoz  a zene elmélete és az előadás gyakorlata?

címmel.

Részletes program...

 

1848

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Március 14 - A 10. évfolyam műsorával emlékeztünk a forradalom és szabadságharc hőseire. Köszönet minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak: Markóné Rábai Gizella osztályfőnöknek, valamint Tóth Csaba és Nikodém Géza kollégáknak!

 

3. oldal / 8

«ElsőElőző12345678KövetkezőUtolsó»