Szakközépiskola2012_13

Szalagavató

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Január 24 - Igazi téli hideg és havas nap tette emlékezetessé a Konzi végzősei számára a szalagavatót. A szalagok feltűzése után a növendékek színvonalas műsorral örvendeztették meg hozzátartozóikat, tanáraikat, diáktársaikat és barátaikat.

 

Focikupa

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Január 17 - Nagy küzdelmek közepette születtek meg a Focikupa eredményei. A lányoknál a 10. évfolyam lett az első (Orvos Krisztina 2, Balog Brigitta, Csesznek Dorina, Pető Flóra, Szeghy Eszter), a 9. évfolyam a második (Halász Bettina 1, Varga Virág, Illés Júlia, Pálfi Vivien, Doffkai Eszter). A fiúknál a szakképzős csapat bizonyult a legjobbnak (Józsa Bálint 13, Kovács Ádám 10, Kovács Árpád 1, Lődi Bence), a második helyet a Richter vegyes csapata (Csejtei Tamás 3, Varga Csaba, Sárközi Tamás 6, Willmek Zoltán 4), a harmadikat a Bartók csapata (Sándor-Szendrényi Gergely, Nyári Kristóf, Szalkai Barnabás 1, Mester Csaba 1, Vaday Péter, Mohos Olivér, Bikol András), a negyediket pedig a 9. évfolyam (Treitl Edward 1, Kránitz Tihamér, Farkas Károly, Tamási Martin) érte el. A gólkirály koronája Józsa Bálint fejét illeti. Szeretettel gratulálunk minden résztvevőnek, és köszönjük Markóné Rábai Gizella tanárnőnek a szervezést és a lebonyolítást!

 

XIII. ORSZÁGOS RICHTER JÁNOS KLARINÉTVERSENY ÉS V. ORSZÁGOS SZAXOFONVERSENY

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A verseny időpontja: 2013. március 22-24.

A részletes versenykiírás és a jelentkezési lapok az alábbi linkekről tölthetők le:

Versenykiírás...

Jelentkezési lap klarinétversenyre...

Jelentkezési lap szaxofonversenyre...

Jelentkezési lap kísérőtanárok, érdedklődők részére...

 

Tagfelvétel az Európai Unió Ifjúsági Zenekarába!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A 2013/2014-as évadra is várja 14 és 24 év közötti (1988. január 01. és 1998. december 31. között született) fiatal zenészek jelentkezését az Európai Unió Ifjúsági Zenekara (European Union Youth Orchestra - EUYO).
A zenekar zenei igazgatója Vladimir Ashkenazy. Az EUYO minden évben számos európai országot bejár turnéja során, a legismertebb zeneszerzők műveit (pl. Beethoven, Csajkovszkij, Verdi, Liszt, Wagner) előadva, népes közönség előtt. 
A tagfelvétel magyarországi ügyeit a KultúrPont Iroda intézi - 2013. február 10-ig várjuk a kitöltött jelentkezési lapokat. A meghallgatással kapcsolatos információk, a kötelező darabok és a jelentkezési lap letölthetők a KultúrPont Iroda honlapjáról.

Bővebben: Tagfelvétel az Európai Unió Ifjúsági Zenekarába!

 

Adventi koncert

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

December 21 - A szeretet állt a középpontjában annak az adventi koncertnek, amit Marosné Kovács Tünde növendékei adtak iskolánkban. A zeneszámok között a tanárnő emlékezett régi karácsonyokra, idézett prózát és verset. Köszönet minden szereplőnek a meghitt, békés, csodálatos estéért!

 

Karácsony

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

December 14 - Meghitt karácsonyi műsorral kedveskedtek a 9. évfolyam tanulói diáktársaiknak és tanáraiknak. Közreműködött még az iskola fúvós zenekara, vezényelt Horváth László tanár úr. Legnagyobb sikerült a személyes ajándékoknak volt. Igazi figyelmesség volt az osztály részéről, hogy tanáraikat gyönyörű, kézzel készült fenyődíszekkel lepték meg. Köszönet osztályfőnöküknek: Pongrácz Editnek és segítőiknek: Tóth Csabának és Nikodém Gézának, aki még a közönséget is megénekeltette!

 

Mikulás műsor a Bárcziban

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

December 5 - Színvonalas vidám műsorral tette felejthetetlenné iskolánk két tanára, Baross Loretta és Takács Szilvia a Bárczi Iskola tanulói és dolgozói számára a Mikulás ünnepséget. Köszönet mindkettőjüknek!

 

Karácsonyi hangverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

December 19 - Egy gombostűt sem lehetett volna leejteni azon a koncerten, amit iskolánk diákjai adtak az Evangélikus Öregtemplomban. A Kiskórus és a Bartók Gyermekkar tagjai karácsonyi énekeket adtak elő Farnadi Tamara és Haui Lóránt vezénylésével, hangszeren közreműködtek az iskola tanulói, valamint Elischer Balázs orgonán, Józsa Bálint és Májer Dániel ütőhangszereken. Szeretettel gratulálunk minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak: Czillahó Katalin, Marosné Kovács Tünde és dr. Benkő Szabolcs kollégáknak!

 

XIII. Országos Zongoraverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A XIII. Országos Zongoraverseny területi válogatóját iskolánk szervezi. (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyék.)
A verseny anyagát az Oktatási és Kulturális Közlöny 2012. július 4-én megjelent IV. évfolyam, 12. száma tartalmazza.
Jelentkezési határidő (postai bélyegző dátuma): 2013. január 09.

A jelentkezési lapokat kérjük számítógéppel vagy nyomtatott betűkkel kitölteni. Szíveskedjenek ügyelni rá, hogy felkészítő tanár és igazgató aláírása, iskola pecsétje ne hiányozzon a jelentkezési lapról, valamint minden adat olvashatóan, pontosan kitöltésre kerüljön, különös tekintettel a szabadon választott mű szerzőjére és címére.
A határidő után beérkező jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni! (Faxon jelentkezést nem fogadunk el!)
Kérjük, hogy a versenyzők a diákigazolványukat a regisztrációra hozzák magukkal!

A verseny időpontja: 2013. február 11. (hétfő) 10 óra

Helyszín:
Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, Általános Iskola,
Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium Nagyterme
9022 Győr, Rákóczi Ferenc u. 57.

Zsűri elnöke:

Hargitai Imre zongoraművész  

Zsűri tagjai:

Becht Erika zongoratanár

Dezső Marianna zongoraművész-zenetanár

A területi válogató anyaga:

A verseny teljes műsora.

Kötelezően választható:

egy J. S. Bach mű vagy tétel.

Szabadon választott művek:

Két vagy több különböző stílusú és karakterű mű a barokk utáni stíluskorszakokból.

A verseny követelményei: 

A versenyműsort kotta nélkül kell előadni!

A műsoridőt be kell tartani.

A bemutatott művek eredeti kottáit a verseny helyszínén regisztráláskor be kell mutatni.

Jelentkezési lap és a versennyel kapcsolatos egyéb információk honlapunkról letölthetők.

Iskolánk elérhetősége:
Telefon: 96/329-742
Honlap: www.gyorikonzi.hu

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Győr, 2012. december 11.
Jakusné Hegedüs Ilona
mb. igazgató

Jelentkezési lap...

 

In memoriam Bodonyi Anikó

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

December 12 - Bodonyi Anikó zongoraművész, iskolánk és a SZIE VTZI egykori tanára halálának 25. évfordulója alkalmából közös koncerten emlékeztek a felejthetetlen Anikó nénire a két intézmény jelenlegi és egykori növendékei. Az est alaphangulatát Gábor József közvetlen hangú bevezetője adta, közreműködött Dr. Fodorné Kerékgyártó Csilla, Győrfi Judit, Jenei Sára, Lévai Kamilla, Oross Krisztina, Siska Ádám, Tatár Diána és Tóth Barbara (zongora), valamint Jenei Borbála (hegedű) és Epres Bernadett (gordonka). Köszönjük a csodálatos estét!

 

5. oldal / 8

«ElsőElőző12345678KövetkezőUtolsó»