Szakközépiskola2012_13

Ismerd meg Finnországot

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

December 12 - A Finn Nagykövetség által Győr város középiskolásainak szervezett "Ismerd meg Finnországot!" című versenyen iskolánk 10. osztályos tanulói: Gerály Anna, Nagy Orsolya és Tamics Rita 2. helyezést értek el. Szeretettel gratulálunk mindhármuknak!

 

Kamaraton

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

December 5 - Immár hagyomány iskolánkban, hogy növendékeink közönség előtt mutatják be, milyen örömöt ad nekik az együtt zenélés. Köszönet minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak!

 

Győr Symphonic Band

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

December 4 - A Zsinagóga karzata is zsúfolásig megtelt a GYSB koncertjén, amin Johan de Meij a Gyűrűk Ura ihlette Symphony No.1 c. szimfóniáját és Arturo Marquez Danzón No.2 c. remekművét adta elő a SZIE Varga Tibor Zeneművészeti Intézete és iskolánk közös zenekara. Az est karnagya Szabó Ferenc, narrátora Szabados Éva volt. Köszönet minden szereplőnek a remek élményért!

Bővebben: Győr Symphonic Band

 

Duke Ellington: Sacred Concert

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

2012. december 10-én a Richter Teremben a Friends Big Band és iskolánk Richter János Vegyeskara közreműködött egy fantasztikus koncerten. Duke Ellington: Sacred Concert című jazz-oratóriumának megszólaltatása igazi kihívás a kórusnak és a zenekarnak egyaránt. A hangverseny ékes bizonyítéka annak, hogy nehezen elérhetőnek tűnő célokat is ki kell tűzni magunk elé, és annak meghódítása után annál nagyobb az öröm, az elégedettség, a sikerélmény.
Vegyeskarunk ezt a nehéz feladatot nagyon szépen megoldotta, amihez szívből gratulálunk minden résztvevő diáknak. Külön köszönet és elismerés illeti Molnár Gabriella tanárnőt, aki fáradhatatlan lelkesedéssel és példamutató hozzáállással tanította meg kórusának a művet.

 

Adventi Hangverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

December 6 – Mikulás napján iskolánk vonószenekara és magánénekes növendékei nagy sikerű telt házas adventi hangversenyt adtak az Apor iskolában. A kifejezetten erre az alkalomra összeállított műsort a közönség lelkes tapssal fogadta, és a végén egy közös éneklésben is részt vett.
Köszönet Nikodém Gézának, Baranyai Istvánnak, Dobi Kiss Veronikának, Bognár Krisztinának, Baross Lorettának a lelkes felkészítő munkáért, és természetesen az összes résztvevő diáknak, akik nagyon magas színvonalú produkciókkal kápráztatták el a közönséget.

 

Táncház

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

November 29 - Fergeteges táncházat tartott iskolánkban a három és fél éve alakult Csángálló együttes. Amilyen lelkesen húzták, fújták és ütötték a talpalávalót, olyan lelkesen ropták kicsik és nagyok. Hálás köszönet az együttes tagjainak: Csiba Júliának, Bősze Tamás Jean-Pierre-nek és Sánta Csobánnak, valamint a táncokat szakszerűen bemutató és oktató Iván Orsolyának!

 

XI. Országos Kürtverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

November 22-24 - A budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában megrendezett XI. Országos Kürtversenyen Pőcz Ákos, iskolánk 10. osztályostanulója a II. kategóriában 1. díjat nyert. Külön köszönet és elismerésfelkészítő tanárának, Molnár Gyula tanár úrnak és a zongorakísérőnek, Yagi Maki tanárnőnek!

 

XI. Országos Harsona- és Tubaverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

November 16 - A Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által rendezett XI. Országos Harsona- és Tubaversenyen Kiss Tamás, iskolánk 11. évfolyamos tanulója III. helyezést ért el. Sok szeretettel gratulálunk a növendék mellett a felkészítő tanárnak, Avar Antalnak, valamint a zongorakísérőnek, Molnár Gabriellának!

 

Sacred Concert

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

sacred_concert

Megtisztelő felkérést kapott iskolánk kórusa a híres Friends Big Band-től, hogy közreműködjünk Duke Ellington: Sacred Concert című jazz oratóriumában. A szólót Micheller Myrtill (http://www.myrtill.hu/index.php/hu/sztori) énekli, vezényel Csorba János, karigazgató Molnár Gabriella.

Remélem, minél többen találkozunk 2012. december 10-én 19.00 órakor a Richter Teremben, hogy együtt hallhassuk ezt a ritkán játszott remekművet!

 

XII. ORSZÁGOS KLARINÉTVERSENY Területi válogatója

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

2012. november 23. 10 óra
Terület: Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas- és Veszprém megye.


Program: 8.30 - 9.40 Helyszíni próbalehetőség (beosztás alapján)


10.00 Megnyitó, sorrend sorsolása
10.10 - 10.30 I. korcsoport
10.30 - 11.00 II. korcsoport
11.00 - 11.20 III. korcsoport
11.20 - 11.30 IV. korcsoport
12.00 – 12.30 Eredményhirdetés, értékelés


Minden versenyzőnek sok sikert kívánunk!

Bővebben: XII. ORSZÁGOS KLARINÉTVERSENY Területi válogatója

 

6. oldal / 8

«ElsőElőző12345678KövetkezőUtolsó»