Zeneművészeti Szakközépiskolák IX. Országos Énekkari Versenye

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Március 12. – Iskolánk kórusa, a Richter János Vegyeskar 2. helyezést ért el Veszprémben. Külön öröm, hogy a zsűri – Dr. Kutnyánszky Csaba tanszékvezető egyetemi tanár, a Zeneakadémia oktatási rektorhelyettese, a zsűri elnöke, Dr. Mindszenthy Zsuzsánna Liszt díjas karnagy, egyetemi docens, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének (KÓTA) elnöke, Dr.Pad Zoltán egyetemi adjunktus, a Magyar Rádió Énekkarának karnagya – a szakmai értékelésen elismerőleg szólt diákjaink produkciójáról és természetesen Molnár Gabriella tanárnő felkészítő-karnagyi munkájáról. Óriási gratuláció Mindenkinek!!!

 

XIII. Országos Klarinétverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Február 5-7. - A Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által rendezett XIII. Országos Klarinétverseny döntőjébe Karikás Dávid, iskolánk 6. osztályos tanulója a megszerezhető 60 pontból 56-tal került be egyetlen dunántúli versenyzőként. Szeretettel gratulálunk a remek teljesítményért neki, valamint felkészítő tanárának: Szabó-Rajczi Katalinnak és zongorakísérőjének: Welleszné Márton Orsolyának!

 

XIII. Országos Klarinétverseny döntősei 2015.

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Letöltés...
 

A Richter János Szimfonikus Zenekar koncertje

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Pedagógus szakmai nap

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Október 16. - Tartalmasan telt a mindhárom tagiskola pedagógusai számára szervezett szakmai nap. Az időjárás ugyan nem volt kegyes hozzánk, mégis remekül éreztük magunkat. Megnéztük Balatonfüred nevezetességeit, a tihanyi apátságot, a balatonudvari temetőt, ami a szív alakú sírkövekről vált híressé. Köszönet illeti Mesterházi Ildikó, Baross Loretta és Lendvainé Szaló Andrea kollégákat, valamint Baross Gábor igazgató urat a körültekintő és minden apró részletre kiterjedő szervezésért!

 

Felvételi 2016

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Legyél Te is győri konzis!


 


Pályaválasztási eseményeink:
 

Konzultációs napok: 2015. 11. 19. csütörtök és 2016. 01. 21. csütörtök
 

Felvételi vizsga időpontja: 2016. 02. 18. csütörtök



Részletes felvételi tájékoztató letöltése...



Szeretettel minden zenét tanuló diákot!



 

Közétkeztetési kisfilm

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

XIII. Országos Klarinétverseny területi válogatója

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Tisztelt Igazgató Kolléga!

A XIII. Országos Klarinétverseny területi válogatóját iskolánk szervezi. (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megye)
A verseny kiírását, a versenyszabályzatot, valamint a versenyekkel kapcsolatos legfontosabb információkat megtalálhatja az Oktatási Hivatal Honlapján az alábbi linken: www.oktatas.hu, illetve csatoltan megküldjük.
Jelentkezési határidő (postai bélyegző dátuma): 2015. október 26.

A jelentkezési lapokat kérjük számítógéppel vagy nyomtatott betűkkel, kitölteni. Felhívjuk a nevezők figyelmét arra, hogy az iskola által a KIR-ben megadott, hivatalos intézménynevek szerepelhetnek a nevezési lapon.
Szíveskedjenek ügyelni rá, hogy felkészítő tanár és igazgató aláírása, iskola pecsétje ne hiányozzon a jelentkezési lapról, valamint minden adat olvashatóan, pontosan kitöltésre kerüljön, különös tekintettel a szabadon választott mű szerzőjére és címére. Jelentkezési lap megküldhető postán, illetve e-mailben, szkennelve. (Faxon megküldött jelentkezési lapot nem fogadunk el!) A határidő után beérkező jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni! Kérjük, hogy a versenyzők a diákigazolványukat a regisztrációra hozzák magukkal!


A verseny időpontja: 2015. november 20. (péntek) 10 óra


Helyszín:
Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, Általános Iskola,
Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Nagyterme
9022 Győr, Rákóczi Ferenc u. 57.


Zsűri elnöke: Kraszna László klarinétművész

Zsűri tagjai: dr. Puskás Levente vagy Gyulai Endre klarinétművész
Fűke Géza klarinétművész


Részlet a klarinétverseny versenykiírásából
A nevezés feltétele: Az I. korcsoportban csak azok a tanulók nevezhetők, akik legalább két év követelményét teljesítették (az előképző egy évnek számítható be). A bizonyítvány másolatát kérjük a nevezési laphoz mellékelni. A versenyen nem vehet részt olyan tanuló, aki akár jelenleg, akár korában középfokú, vagy felsőfokú zenei tanulmányokat folytat (ott) az adott szakon.
A területi válogató anyaga: Kötelező és szabadon választott művek.
A verseny követelményei: A versenyműsort minden fordulóban kotta nélkül kell előadni! A kötelező és szabadon választott művek jogtiszta kottáit a verseny helyszínén (regisztráláskor) be kell mutatni.
Jelentkezési lap és a versennyel kapcsolatos egyéb információk honlapunkról letölthetők.

Iskolánk elérhetősége:
Telefon: 96/329-742

Honlap: www.gyorikonzi.hu

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A felkészüléshez jó munkát kívánunk!

Győr, 2015. szeptember 29.

Baross Gábor
igazgató



Jelentkezési lap letöltése...

Versenykiírás letöltése...

Versenykiírás kiegészítés letöltése...

   

Tanévnyitó

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail



Szeptember 1. - Verőfényes reggel köszöntötte a Bartók Iskola udvarán megjelenteket. Márk Olivér verses köszöntője után Baross Gábor igazgató úr üdvözölte a tanulókat, kollégákat és vendégeket, majd Szalay Ildikó tagiskola-vezetőtől hallhattunk az új tanévvel kapcsolatos hasznos tudnivalókat. A tanévnyitó után, már a Konziban, iskolagyűlésen kaptak sok új információt növendékeink és kollégáink.
 

Évnyitó tantestületi értekezlet időpontja

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

2015. augusztus 25. kedd, 14.00 óra
Helyszín: Konzi nagyterem
 

Évzáró

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Június 17. - Zsúfolásig megtelt iskolánk nagyterme a zeneiskolások évzáróján. Baross Gábor igazgató úr köszöntője után ki-ki főtárgy tanárától vehette át bizonyítványát. A jól végzett munka után jöhet a megérdemelt pihenés - szép és tartalmas nyarat kívánunk minden növendéknek és kollégának!

   

Felvett tanulók névsora

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium zeneiskolai tagozatára felvett új jelentkezők névsora alább megtalálható.

A beiratkozás dátuma a honlapon és az iskolában kifüggesztve megtalálható.
 

Győrig Máté Kálmán előképző
Lindemann Ádám előképző
Homlok Balázs előképző
Fűke Márton előképző  
Finszter Franciska Angelika előképző
Finszter Rudolf Tamás előképző
Barla Márk zongora
Beke Dorka zongora
Lelkes Viktor zongora
Szalai Villő Anna zongora
Kiss Gergő orgona
Kordoss Richárd orgona
Szalai Zille Julianna hárfa
Fehér Eszter fuvola
Sárközi Zsigmond furulya
Topa Mónika hegedű
Klein Dániel ütő
 

Gyereknapi koncert

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail



Május 31. - Zsúfolásig megtelt a Richter Terem az idén második alkalommal megrendezett Gyereknapi koncerten, melyen győri zeneiskolák növendékei, köztünk iskolánk tanulói is nagy sikerrel mutatkoztak be. A délelőtt háziasszonya Rátz Ágota volt, vezényelt Hontvári Gábor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerző szakos hallgatója. Köszönet a Győri Filharmonikus Zenekarnak, hogy lehetőséget adott tehetséges diákjainknak a közös szereplésre. Nagy-nagy szeretettel gratulálunk minden szereplőnek: Hontvári Gábornak, Doffkay Eszternek, Leczky Marcellnek, Wendler Enikőnek, Nagyfi Noéminek és Nagy Szilárdnak, valamint felkészítő tanáraiknak: Molnár Gabriella, Regős Eszter, dr. Molnárné dr. Svikruha Márta, Marosné Kovács Tünde és Welleszné Márton Orsolya kollégáknak!

   

6. oldal / 11

«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»