Tavaszi versenyeredmények

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 19 - Más területen is sikert sikerre halmoztak iskolánk tanulói a tavasz első hónapjaiban.


Kleninger András, Szalay Bercel a városi Kincskereső irodalmi versenyen értek el első helyezést.


Zatykó Luca a városi Nyelvismerő versenyen lett harmadik.


Komonyi Nóra, Sántha Hanna a városi Kincskereső irodalmi versenyen ért el ötödik helyezést.


Milkovics Réka a városi Versmondó versenyen lett második.


 

Mezei futóverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 15 - Kiválóan szerepeltek tanulóink a mezei futóversenyeken. A városin Lendvai Luca (6. o.) és Zatykó Luca (6. o.) első, Bakó Réka (3. o.) második, Milkovics Réka (3. o.) pedig harmadik helyezést ért el. A megyei versenyen Lendvai Luca másodikként, Bakó Réka harmadikként, Milkovics Réka negyedikként ért célba. Sok szeretettel gratulálunk a szép eredményeket elért indulóknak!

 

Kedves Szülők!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A nemzetiköznevelésről szóló törvény alapján a 2013. szeptember 1-től kezdődően az elsős és ötödikes diákok órarendjébe heti egy órában egy új tantárgy kerül: erkölcstan vagy hit- és erkölcstan óra. A két tantárgy közül a szülők választhatják ki azt, hogy melyikre szeretnék gyermeküket beíratni.A Magyarországi Evangélikus Egyház számos általános iskolában megszervezi az evangélikus hit- és erkölcstan órát. Az alábbiakban a szülők döntéséhez szeretnénk segítséget nyújtani.

 

Mi a különbség a hit- és erkölcstan és az erkölcstan óra között?Az evangélikus hit- és erkölcstanórán foglalkozunk mindazokkal a témákkal és kérdésfelvetésekkel, amelyeket az erkölcstanóra tárgyal. (Például: Ki vagyok én? Hol a helyem a családban, az iskolában, a közösségekben? Mit jelent a hazaszeretet?)Mindezeket a kérdéseket azonban a Biblia tanítása és egyházunk évszázados hagyományai alapján tárgyaljuk, de ennél több, az életünk egészére vonatkozó kérdésekről is tanulunk. (Például: Hogyan tapasztalható meg Isten szeretetének ereje? Mitől teljes az életünk? Milyen értékeket közvetít a Biblia?)

 

Mit tanít az evangélikus hit- és erkölcstan órán a tanár?

Az órákon a diákokat az életkérdéseiken keresztül tanítjuk a Biblia ismeretére, valamint az egyház tanítására és történetére. Az órákon hangsúlyt fektetünk a személyes fejlődés elősegítésére szellemi, lelki és érzelmi téren, továbbá az erkölcsi érzék mélyítésére is.Az evangélikus hit- és erkölcstanórák fő témakörei:

- Jézus életének és tanításának megismerése,

- önismeret,

- emberi kapcsolataim,

- a közösség és a környezet jelentősége életünkben.

 

 

Ki tartja az evangélikus hit- és erkölcstan órát?



A helyi evangélikus egyházközség lelkésze vagy tanári végzettséggel rendelkező hitoktatója.

 

Ki járhat evangélikus hit- és erkölcstan órára?

Bármely diák járhat evangélikus hit- és erkölcstanórára, akkor is, ha nincs megkeresztelve, vagy nem tartozik az evangélikus egyházhoz.

 

Hogyan választhatom a gyermekemnek a hit- és erkölcstan órát?

Elsős gyermekek szüleinek a beiratkozás során kell nyilatkozniuk arról, hogy a hit- és erkölcstanórát választják a gyermeküknek.Ötödikes szülők gyermekeinek május 20-ig kell nyilatkozniuk döntésükről az általános iskolában.

 

Hol lehet további információkat kapni az evangélikus hit- és erkölcstan óráról?

Általános információkat lehet kapni a hitoktatas.evangelikus.hu oldalon vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.Egyéb információ az iskola hitoktatójánál:

Szemerei Janka

+36-20-770-3419

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Hit- és erkölcstan

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola Bartók Béla Ének.zenei Általános Iskolája  2013. április 3-án és 4-én  (szerda, csütörtök) biztosítja a lehetőséget, hogy a szülők tájékoztatást kapjanak a 2013/2014. tanévben induló erkölcstan/hit- és erkölcstan oktatásával kapcsolatban. Érintett évfolyamok: leendő 1. és 5. évfolyam 

 

Felhívás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Győri Tankerülete fenntartásában működő általános iskolákba történő beíratásra

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2013/2014. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:


2013. április 8–9. (hétfő, kedd)
8.00-tól 18.00-ig


Tanköteles, azaz 2007. augusztus 31-ig született gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.


Az első évfolyamra történő beíratáskor a gyermek személyazonosítására alkalmas,
a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolványt
és az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást kell bemutatni.


A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Győri Tankerületének igazgatója hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni.


Blazovicsné Varga Marianna s. k.
tankerületi igazgató

Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskolája
9022 Győr, Simor János püspök tere 16.

 

Fúvóshangverseny a Zsinagógában

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Március 27 - Horváth László és tanítványai adtak koncertet a Zsinagógában a Bartók diákjainak és tanáraiknak. A népszerű szerzők fülbemászó dallamai nagy sikert arattak kicsik és nagyok között egyaránt. Köszönet a szép és tartalmas programért!

 

1848

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Március 14 - A 7. osztály műsorával emlékeztünk a forradalom és szabadságharc hőseire. Köszönet minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak: Dombi Sándorné osztályfőnöknek, valamint dr. Barsiné Gibicsár Erika és Lászlóné Mayer Andrea kollégáknak!

 

Mesemondó verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Március 13 - Nehéz helyzetben volt a Mesemondó verseny zsűrije, végül a következő eredmények születtek: Pintér Júlia (1. o.) érdemelte ki az első, Radics Marcell (2. o.) a második, Sarmon Kíra (2. o.) pedig a harmadik helyezést. Sok szeretettel gratulálunk a szép eredményekhez!

 

XI. Sistrum Regionális Fuvolaverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Március 1 - A Szombathelyen megrendezett XI. Sistrum Regionális Fuvolaversenyen iskolánk három diákja is kiválóan szerepelt: Dobra Réka aranyérmet, Furák Petra és László Annamária ezüstérmet kapott. Sok szeretettel gratulálunk mindhármuknak, valamint felkészítő tanáruknak: Czillahó Katalinnak, zongorakísérőjüknek: Kiss Szabó Viktóriának!

 

46. Ifjú Muzsikusok Fesztiválja Körzeti Zongoraverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Március 4 – A Liszt Ferenc Zeneiskola szervezésében megrendezett 46. Ifjú Muzsikusok Fesztiválja Körzeti Zongoraverseny területi döntőjén két tanulónk, Pintér Anna (5. o.) és Nyári Kristóf (6. o.) is arany fokozatot kapott. Sok szeretettel gratulálunk mindkettejüknek és felkészítő tanáraiknak: Jakab Zsuzsannának és Welleszné Márton Orsolyának!

 

34. oldal / 37

«ElsőElőző31323334353637KövetkezőUtolsó»