TÁJÉKOZTATÁS A TÁVOKTATÁS BEVEZETÉSÉHEZ

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

image

Tisztelt Szülők!
A mai napon intézményünk pedagógusai megkezdték a munkát, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek és a kapott fenntartói útmutatás alapján kidolgozzák az új, tantermen kívüli digitális tanítás-tanulás kereteit, tartalmát, módszereit az otthoni tanulás támogatása és tanulóink továbbhaladásának biztosítása érdekében. Mindent megteszünk azért, hogy a távoktatást minél hatékonyabb módon elérhetővé tegyük diákjaink számára.
Ez az új munkaforma mindannyiunktól nagyfokú toleranciát, együttműködést; a szülők részéről pedig fokozott és következetes odafigyelést igényel. Kérjük ehhez az Önök támogatását!
A holnapi naptól – próbaképpen – a leghangsúlyosabb tantárgyak esetében megkezdjük a feladatok kijelölését az otthoni munkához. Mindezt a tanulók aktuális órarendjének figyelembe vételével egyelőre a KRÉTA rendszer házi feladat funkcióján keresztül tesszük. A kijelölt feladattal együtt a tanulók egy e-mail címet is kapnak, amelyre a kollégák visszajelzést várnak arra vonatkozóan, hogy a feladat minden gyermekhez illetve szülőhöz eljutott-e. A későbbiekben ez a forma arra is alkalmas lesz, hogy a tanulók az esetleges beadandó házi feladatokat elküldhessék.  Ehhez nagyon fontos, hogy naponta kövessék a KRÉTA rendszer bejegyzéseit.
A hetet „próbahétnek” szánjuk. Bízunk benne, hogy az Önök támogatásával működni fog.
Látjuk, halljuk, hogy az interneten sokféle digitális tananyag, oktatási felület működik. Amíg ezek használatáról nem érkezik egységes álláspont, addig tervezzük a fentiek szerint eljárni.
A zeneiskolai távoktatás szervezése folyamatban van, erről egy későbbi időpontban adunk tájékoztatást.
Munkaidőben, naponta 8.00 – 16.00 óráig vezetői ügyeletet tartunk. Kérdéseikkel, problémáikkal - telefonon, vagy írásban - forduljanak hozzánk bizalommal!
Segítő együttműködésüket köszönjük.
Tisztelettel: Szalainé Szabó Gabriella és Baross Gábor
Győr, 2020. március 16.

 

Tisztelt Szülők!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Az iskolában maradt és az otthoni tanuláshoz szükséges tanszerekért, felszerelésekért a holnapi nap folyamán, március 17-én tudnak bejönni az intézménybe. A nagyobb létszámú csoportos jelenlét elkerülése érdekében lehetőség szerint kérjük a következő idősávok betartását:
8.00 – 10.00 óra 7-8. osztály
10.00 – 12.00 óra 5-6. osztály
12.00 – 14.00 óra 3-4. osztály
14.00 – 16.00 óra 1-2. osztály
Kérjük, hogy az intézmény területét a legrövidebb időn belül hagyják el!
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

 

Tisztelt Szülő!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Ahogy az Ön előtt is ismert, a koronavírus terjedése miatt a Kormány a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött 1102/2020. (III.14.) sz. határozatában, melynek értelmében 2020. március 16-ától a tanulóknak tilos az iskola oktatási célú látogatása. A tantermen kívüli munkarend időtartama alatt a tanulók kerüljék a csoportos találkozásokat, programokat. Felügyeletüket a szülőknek, családoknak kell megszervezni, de egyáltalán nem javasolt, hogy idős korú rokon, nagyszülő vigyázzon a gyermekre.

2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján, különösen indokolt esetben munkanapokon megszervezzük a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. Felhívom a szülők figyelmét arra, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne a gyermek, s ez a felügyelet nem jelenti iskolai foglalkozás megtartását. Indokolt eset lehet elsősorban például az, ha a szülő munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. De elsődleges a gyermek otthoni felügyelete, hiszen tilos az iskolalátogatás! Az pedig a majdani igények függvénye, hogy egyes településen mely intézmények vonatkozásában helyileg hol kerül megszervezésre az ügyelet, melyről az igények összesítését követően fogunk tájékoztatást közzétenni. Felhívom figyelmét, hogy a gyermek ügyelet helyszínére történő eljutásáról a szülőnek kell gondoskodni.  

írásban a következő e-mail címre kérjük: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Abban az esetben, ha nem érkezik jelzés, azt oly módon értelmezzük alapesetként számon tartva, hogy a gyermek felügyelete a szülő által megoldott.

 

Kérem, hogy a felügyelet igénylésével csak rendkívüli és különösen indokolt esetben éljen a gyermekek és mindannyiunk biztonsága érdekében. A tanulmányok tantermen kívüli, digitális munkarendben történő folytatásával kapcsolatban rövidesen tájékoztatjuk. Az iskolaépületben munkanapokon kizárólag vezetői ügyeletet tartunk. Együttműködését köszönöm.

Tisztelettel:

Baross Gábor

Szalainé Szabó Gabriella

 

Tisztelt Szülők!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Kormány 1102/2020. (III. 14.) Kormányhatározatában foglaltak alapján, a koronavírus miatt a köznevelési intézményekben új munkarend bevezetésére tekintettel, kifejezetten kérjük, hogy gyermekük 2020. március 16-án, hétfőn már ne jelenjen meg a köznevelési intézményben. Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos az intézmény oktatási célú látogatása, tanítás nem lesz. A rendkívüli intézkedés végrehajtása érdekében kérjük együttműködését a gyermek felügyeletének megszervezésében mindannyiunk, de elsősorban a ránk bízott tanulók biztonsága érdekében.
A tantermen kívüli tanulással és további lényeges információkkal kapcsolatban a közeljövőben tájékoztatást nyújtunk.


Tisztelettel:

Baross Gábor
igazgató


Szalainé Szabó Gabriella
tagintézmény-vezető


 

Kedves Diákok, Szülők, Kollégák!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Miniszterelnök Úr bejelentése értelmében hétfőtől új, digitális tanítási munkarend lép életbe. Iskoláinkban a tantermi tanítás határozatlan ideig szünetel, tanulóink nem jöhetnek be az épületekbe.
A bejelentéséhez kapcsolódó tudnivalókat megosztjuk, amint bővebb információk állnak rendelkezésünkre.
Baross Gábor

 

Tisztelt Szülők!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus terjedésének megelőzése és minden érintett biztonsága érdekében, a hétfői zeneovis foglalkozásaink határozatlan ideig szünetelnek.

Megértésüket köszönjük.


Tisztelettel:

Szalainé Szabó Gabriella

tagintézmény-vezető

 

Tájékoztató a koronavírus helyzettel kapcsolatban

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Minden iskolai közös rendezvényünket töröltük, beleértve a március 12-én esedékes március 15-i ünnepségünket. A megemlékezésre osztálytermi keretek között kerül sor. A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi esemény is határozatlan ideig felfüggesztésre kerül.
Felhívjuk azoknak a családoknak a figyelmét, akik az elmúlt időszakban külföldön tartózkodtak, a közeljövőben külföldi utazást terveznek, vagy bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel, gyermekeiket ne engedjék iskolába, két hétig maradjanak otthon és vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal.
Lázas, náthás, köhögő beteg tanuló a saját és társai biztonsága érdekében ne jöjjön közösségbe!
Az aktuális helyzetről a hivatalos kormányzati oldalon (https://koronavirus.gov.hu)  tudnak tájékozódni.
A megelőzésről és a helyes kézmosásról szóló videókat a https://koronavirus.gov.hu/megelozes linken érhető el.
A további tájékozódás – tájékoztatás érdekében kísérjék figyelemmel iskolánk honlapját (http://www.gyorikonzi.hu/) és hivatalos facebook oldalát (Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskola – Hivatalos oldal / Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium – Hivatalos oldal)!
Győr, 2020. március 11.
 

Tisztelt Szülők, Támogatók!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Köszönjük előző évi felajánlásaikat, amellyel iskolánk alapítványát támogatták. Kérjük Önöket, hogy az idén is segítsék célkitűzéseink megvalósulását adójuk 1 %-ával.


A kedvezményezett neve: Bartók Kórus Alapítvány

Adószáma: 18533794-1-08


Köszönettel: A Bartók iskola közössége

 

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

2019. december 3-án, kedden bemutatóórákat tartunk:

8.00 – 8.45 Magyar 2. osztály Kocsisné Hanekám Éva

8.55 – 9.40 Ének 1. osztály Farnadi Tamara

Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődő szülőket! Kérjük, a bemutatóórára pontosan érkezzenek!


Az utolsó zeneovis foglalkozások időpontja: 2019. december 9. /hétfő/ illetve 10. /kedd/

E foglalkozások keretében a gyerekek a tanító nénikkel ismerkedhetnek.

Ezeken a napokon lesz lehetőség feliratkozni a januári meghallgatásra is.


A zenei meghallgatás időpontja: 2020. január 6-8. 14.00-17.00 óra


Tisztelettel:

Szalainé Szabó Gabriella

tagintézmény-vezető

 

Játszóház

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

7. oldal / 37

«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»